Algemene voorwaarden & levering

 Definities
  1. huistekst.nl: Mapiko, gevestigd te Amsterdam onder KvK nr. 77821157 en adres Wichersstraat 80, 1051ML te Amsterdam (geen bezoekadres).
  2. Klant: degene met wie huistekst.nl een overeenkomst is aangegaan.
  3. Partijen: huistekst.nl en klant samen.
Artikel 1 – Toepasselijkheid algemene voorwaarden
  1. Deze voorwaarden zijn van toepassing op alle offertes, aanbiedingen, werkzaamheden, bestellingen, overeenkomsten en leveringen van diensten of producten door of namens huistekst.nl.
  2. Partijen kunnen alleen afwijken van deze voorwaarden als zij dat uitdrukkelijk en schriftelijk zijn overeengekomen.
  3. Partijen sluiten de toepasselijkheid van aanvullende en/of afwijkende algemene voorwaarden van de klant of van derden uitdrukkelijk uit.
 Artikel 2 – Prijzen
  1. Alle prijzen die huistekst.nl hanteert zijn in euro’s, zijn exclusief btw 
  2. Alle prijzen die huistekst.nl hanteert voor zijn producten, op zijn website of die anderszins kenbaar zijn gemaakt, kan huistekst.nl te allen tijde wijzigen. Bestaande klanten zullen op de hoogte gehouden worden van eventuele prijsverhogingen.
  3. Verhogingen van de kostprijzen van producten of onderdelen daarvan, die huistekst.nl niet kon voorzien ten tijde van het doen van de aanbieding c.q. het tot stand komen van de overeenkomst, kunnen aanleiding geven tot prijsverhogingen.  
Artikel 3 – Betalingen en betalingstermijn
  1. De klant dient betalingen voor de levering vooraf  te hebben voldaan middels een online betaling.
  2. huistekst.nl behoudt zich het recht voor om een levering afhankelijk te stellen van onmiddellijke betaling dan wel een zekerheidstelling te eisen voor het totale bedrag van de diensten of producten.
Artikel 4 – Herroepingsrecht 
  1. Gezien huistekst.nl een digitale dienst levert kan de klant geen aanspraak maken op het herroepingsrecht. Wel kan de klant een klacht indienen indien de klant niet tevreden is over de geleverde dienst. Zie artikel 9. 
Artikel 5 – Eigendomsvoorbehoud 
  1. huistekst.nl blijft eigenaar van alle geleverde producten totdat de klant volledig heeft voldaan aan al zijn betalingsverplichtingen ten aanzien van huistekst.nl op grond van wat voor met huistekst.nl gesloten overeenkomst dan ook, met inbegrip van vorderingen inzake het tekortschieten in de nakoming.
  2. Tot die tijd kan huistekst.nl zich beroepen op zijn eigendomsvoorbehoud en de zaken terugnemen. 
  3. Voordat het eigendom is overgegaan op de klant, mag de klant de producten niet verpanden, verkopen, vervreemden of anderszins bezwaren. 
  4. Indien huistekst.nl een beroep doet op zijn eigendomsvoorbehoud, geldt de overeenkomst als ontbonden en heeft huistekst.nl het recht om schadevergoeding, gederfde winst en rente te vorderen. 
Artikel 6 – Levering
  1. Levering van de bestelde diensten vindt plaats in de vorm van een digitaal gegenereede tekst en/of document op het door de klant aangegeven e-mailadres. 
  2. Indien de overeengekomen bedragen niet of niet op tijd worden voldaan, heeft huistekst.nl het recht om zijn verplichtingen op te schorten totdat het overeengekomen deel alsnog is voldaan. 
  3. Bij te late betaling is er sprake van schuldeisersverzuim, met als gevolg dat de klant een verlate levering niet aan huistekst.nl kan tegenwerpen.
Artikel 7 – Levertijd
  1. De door huistekst.nl opgegeven levertijden zijn indicatief en geven de klant bij overschrijding daarvan geen recht op ontbinding of schadevergoeding, tenzij partijen uitdrukkelijk en schriftelijk anders zijn overeengekomen.
  2. De levertijd vangt aan op het moment dat de klant het (elektronische) bestelproces volledig heeft afgerond en daarvan een (elektronische) bevestiging heeft gekregen van huistekst.nl.
  3. Overschrijding van de opgegeven levertijd geeft de klant geen recht op schadevergoeding en evenmin het recht om de overeenkomst te ontbinden, tenzij huistekst.nl niet binnen 14 dagen na daartoe schriftelijk te zijn aangemaand kan leveren of partijen hierover iets anders hebben afgesproken. 
Artikel 8 – Vrijwaring

De klant vrijwaart huistekst.nl tegen alle aanspraken van derden die verband houden met de door huistekst.nl geleverde producten en/of diensten. 

Artikel 9 – Klachten
  1. De klant dient een door huistekst.nl geleverd product of verleende dienst zo spoedig mogelijk te onderzoeken op eventuele tekortkomingen.
  2. Beantwoordt een geleverd product of verleende dienst niet aan hetgeen de klant redelijkerwijs van de overeenkomst mocht verwachten, dan dient de klant huistekst.nl daarvan zo spoedig mogelijk, doch in ieder geval binnen 1 dag na constatering van de tekortkomingen, op de hoogte te stellen. 
  3. De klant geeft daarbij een zo gedetailleerd mogelijke omschrijving van de tekortkoming, zodat huistekst.nl in staat is hierop adequaat te reageren. 
Artikel 10 – Ingebrekestelling
  1. De klant dient ingebrekestellingen schriftelijk kenbaar te maken aan huistekst.nl.
  2. Het is de verantwoordelijkheid van de klant dat een ingebrekestelling huistekst.nl ook daadwerkelijk (tijdig) bereikt. 
Artikel 11 – Hoofdelijke aansprakelijkheid klant

Als huistekst.nl een overeenkomst aangaat met meerdere klanten, is ieder van hen hoofdelijk aansprakelijk voor de volledige bedragen die zij op grond van die overeenkomst aan huistekst.nl verschuldigd zijn. 

Artikel 12 – Aansprakelijkheid huistekst.nl
  1. huistekst.nl is uitsluitend aansprakelijk voor enige schade die de klant lijdt indien en voor zover die schade is veroorzaakt door opzet of bewuste roekeloosheid.
  2. Indien huistekst.nl aansprakelijk is voor enige schade, is het slechts aansprakelijk voor directe schade die voortvloeit uit of verband houdt met de uitvoering van een overeenkomst.
  3. huistekst.nl is nooit aansprakelijk voor indirecte schade, zoals gevolgschade, gederfde winst, gemiste besparingen of schade aan derden.
  4. Indien huistekst.nl aansprakelijk is, is deze aansprakelijkheid beperkt tot het bedrag dat door een gesloten (beroeps)aansprakelijkheidsverzekering wordt uitbetaald en bij gebreke van (volledige) uitkering door een verzekeringsmaatschappij van het schadebedrag is de aansprakelijkheid beperkt tot het (gedeelte van het) factuurbedrag waarop de aansprakelijkheid betrekking heeft.
  5. Alle afbeeldingen, foto’s, kleuren, tekeningen, omschrijvingen op de website of in een catalogus zijn slechts indicatief en gelden slechts bij benadering en kunnen geen aanleiding zijn tot schadevergoeding en/of (gedeeltelijke) ontbinding van de overeenkomst en/of opschorting van enige verplichting.
Artikel 13 – Vervaltermijn

Elk recht van de klant op schadevergoeding van huistekst.nl vervalt in elk geval 12 maanden na de gebeurtenis waaruit de aansprakelijkheid direct of indirect voortvloeit. Hiermee wordt niet uitgesloten het bepaalde in artikel 6:89 van het Burgerlijk Wetboek

Artikel 14 – Recht op ontbinding
  1. De klant heeft het recht de overeenkomst te ontbinden wanneer huistekst.nl toerekenbaar tekortschiet in de nakoming van zijn verplichtingen, tenzij deze tekortkoming, gezien haar bijzondere aard of geringe betekenis, de ontbinding niet rechtvaardigt. 
  2. Is de nakoming van de verplichtingen door huistekst.nl niet blijvend of tijdelijk onmogelijk, dan kan ontbinding pas plaatsvinden nadat huistekst.nl in verzuim is. 
  3. huistekst.nl heeft het recht de overeenkomst met de klant te ontbinden, indien de klant zijn verplichtingen uit de overeenkomst niet volledig of niet tijdig nakomt, dan wel indien huistekst.nl kennis heeft genomen van omstandigheden die hem goede grond geven om te vrezen dat de klant zijn verplichtingen niet behoorlijk zal kunnen nakomen. 
Artikel 15 – Overmacht
  1. In aanvulling op het bepaalde in artikel 6:75 Burgerlijk Wetboek geldt dat een tekortkoming van huistekst.nl in de nakoming van enige verplichting ten aanzien van de klant niet aan huistekst.nl kan worden toegerekend in een van de wil van huistekst.nl onafhankelijke situatie, waardoor de nakoming van zijn verplichtingen ten aanzien van de klant geheel of gedeeltelijk wordt verhinderd of waardoor de nakoming van zijn verplichtingen in redelijkheid niet van huistekst.nl kan worden verlangd. 
  2. Tot de in lid 1 genoemde overmachtsituatie worden ook – doch niet uitsluitend – gerekend: noodtoestand (zoals burgeroorlog, opstand, rellen, natuurrampen, etc.); wanprestaties en overmacht van toeleveranciers, bezorgers of andere derden; onverwachte stroom-, elektriciteits- internet-, computer- en telecomstoringen; computervirussen, stakingen, overheidsmaatregelen, onvoorziene vervoersproblemen, slechte weersomstandigheden en werkonderbrekingen. 
  3. Indien zich een overmachtsituatie voordoet waardoor huistekst.nl 1 of meer verplichtingen naar de klant niet kan nakomen, dan worden die verplichtingen opgeschort totdat huistekst.nl er weer aan kan voldoen. 
  4. Vanaf het moment dat een overmachtsituatie ten minste 30 kalenderdagen heeft geduurd, mogen beide partijen de overeenkomst schriftelijk geheel of gedeeltelijk ontbinden. 
  5. huistekst.nl is in een overmachtsituatie geen enkele (schade)vergoeding verschuldigd, ook niet als het als gevolg van de overmachttoestand enig voordeel geniet.
Artikel 16 – Wijziging algemene voorwaarden
  1. huistekst.nl is gerechtigd deze algemene voorwaarden te wijzigen of aan te vullen. 
  2. Wijzigingen van ondergeschikt belang kunnen te allen tijde worden doorgevoerd. 
  3. Grote inhoudelijke wijzigingen zal huistekst.nl zoveel mogelijk vooraf met de klant bespreken.
  4. Consumenten zijn gerechtigd bij een wezenlijke wijziging van de algemene voorwaarden de overeenkomst op te zeggen. 
Artikel 17 – Overgang van rechten
  1. Rechten van de klant uit een overeenkomst tussen partijen kunnen niet aan derden worden overgedragen zonder de voorafgaande schriftelijke instemming van huistekst.nl. 
  2. Deze bepaling geldt als een beding met goederenrechtelijke werking zoals bedoeld in artikel 3:83, tweede lid, Burgerlijk Wetboek. 
Artikel 18 – Intellectuele eigendom
  1. Alle intellectuele (eigendoms-)rechten op alle krachtens de overeenkomst aan klant geleverde of ter beschikking gestelde software en/of andere materialen zoals analyses, ontwerpen, documentatie, rapporten, offertes, alsmede voorbereidend materiaal daarvan, berusten bij Huistekst.nl of haar licentiegevers. Klant verkrijgt uitsluitend de gebruiksrechten en bevoegdheden die bij deze voorwaarden en/of andere materialen vervaardigen of deze anderszins (doen) verveelvoudigen. Een aan klant toekomend recht tot gebruik is niet-exclusief, niet-overdraagbaar, niet-verpandbaar en niet-sublicentieerbaar.
  2. Het is klant niet toegestaan enige aanduiding omtrent auteursrechten, merken, handelsnamen of andere rechten van intellectuele eigendom uit de software en andere materialen te verwijderen of te wijzigen, daaronder begrepen aanduiding omtrent het vertrouwelijke karakter en de geheimhouding van de software en/of andere materialen.
  3. Huistekst.nl mag technische maatregelen nemen ter bescherming van de software en andere materialen. Indien huistekst.nl door middel van technische bescherming de software en/of andere materialen heeft beveiligd, dan mag klant deze beveiliging niet verwijderen of ontwijken.
  4. De intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot updates van de software in verband met de door huistekst.nl verrichte werkzaamheden, komen toe aan de partij aan wie de intellectuele eigendomsrechten met betrekking tot de software toekomt.
  5. Klant garandeert dat het verschaffen van toegang tot de bij hem in gebruik zijnde netwerkconfiguratie in het kader van de dienstverlening, geen inbreuk maakt op (intellectuele eigendoms)rechten van derden.
  6. Huistekst.nl garandeert dat het verlenen van gebruiksrechten aan klant als bedoeld in deze overeenkomst niet in strijd is met (intellectuele eigendoms)rechten van derden.
Gevolgen nietigheid of vernietigbaarheid
  1. Wanneer één of meerdere bepalingen van deze algemene voorwaarden nietig of vernietigbaar blijken, dan tast dit de overige bepalingen van deze voorwaarden niet aan. 
  2. Een bepaling die nietig of vernietigbaar is, wordt in dat geval vervangen door een bepaling die het dichtst in de buurt komt van wat huistekst.nl bij het opstellen van de voorwaarden op dat punt voor ogen had.
Toepasselijk recht en bevoegde rechter
  1. Op iedere overeenkomst tussen partijen is uitsluitend het Nederlands recht van toepassing. 
  2. De Nederlandse rechter in het arrondissement waar huistekst.nl is gevestigd / praktijk houdt / kantoor houdt is exclusief bevoegd om kennis te nemen van eventuele geschillen tussen partijen, tenzij de wet dwingend anders voorschrijft.

Opgesteld op 01 maart 2023.

Huistekst Pro

Voer onderstaande gegevens in om jouw abonnement te starten!

Pro pakket – 100 woningteksten per maand

Je moet ingelogd zijn om een pakket af te sluiten.
Huistekst Basic

Voer onderstaande gegevens in om jouw abonnement te starten!

Je moet ingelogd zijn om een pakket af te sluiten.
Koppelen CRM pakket

Geef hier aan welk CRM pakket jij gebruikt. Wij zullen een update geven zodra er een koppeling is gerealiseerd.

Onderzoek CRM

Voorbeelden tone of voices

Informeel en creatief (je-vorm):

“Welkom bij het meest gezellige huis van de stad! Dit knusse optrekje heeft alles wat je nodig hebt voor een heerlijk thuisgevoel. Kom binnen en ervaar het zelf!”

Informeel maar professioneel (je-vorm):

“Dit huis heeft het allemaal: de perfecte ligging, een moderne keuken en badkamer, en een gezellige sfeer die je meteen thuis doet voelen. Kom gerust langs voor een bezichtiging, we laten je graag alles zien!”

Formeel en professioneel (u-vorm):

“Geachte belangstellende, wij presenteren u met trots deze prachtige woning, gelegen op een ideale locatie. Met hoogwaardige afwerking en moderne voorzieningen is dit huis klaar om u te verwelkomen als nieuwe eigenaar.”

Formeel en beleefd:

“Wij danken u hartelijk voor uw interesse in deze woning. Deze zeer goed onderhouden woning biedt u alle ruimte en comfort die u zich kunt wensen. Mocht u verdere vragen hebben, aarzel dan niet om contact met ons op te nemen.”